Gottskär Hotell – Upplev hav och natur, på riktigt!
  • boende_kusten_hotell_halland_hus_fyr
Föregående bild
  • boende_kusten_hotell_halland_hus_fyr
  • fyr med magisk island som rullar upp och ner
  • SUP paddling vid fyren ovan rev, klart vatten
Nästa bild

I närkontakt med havet

Ön Nidingen är en del av Gottskär Hotell. Under säsongen maj till september erbjuder vi våra gäster en alldeles unik plats att besöka.

De gamla fyrvaktarbostäderna från 1800-talet har blivit varsamt renoverade och rymmer idag charmiga rum och moderna möteslokaler. Utanför byggnaderna väntar härliga badvatten, nyfikna sälar, ruvande sjöfåglar och åldrande stengärdsgårdar – allt övervakat av de gamla fyrarna. Nidingen är en plats som måste upplevas. Har du tur så är den magiska "ön" Lilleland uppe över ytan när vi stannar till med båten vid den östra änden av revet som sträcker 4 km långt.

Säsongen är kort och många vill bo just här. Boka i god tid så kan vi lova dig ett härligt besök på en av Sveriges allra soligaste platser.

Ett smakprov från 20 juli 2013:

Några tips!

  • Många fågelarter och den för Sverige unika tretåiga måsen häckar på Nidingen under april-juli. Då är halva ön avstängd och vissa försiktighetsåtgärder måste vidtas, framförallt inne i de gamla fyrtornen. Göteborgs Ornitologiska Förening som bemannar fågelstationen mars-november guidar er gärna.
  • Ta med badkläder, Nidingen har ett underbart badvatten.
  • Du reser till en liten ö mitt ute i havet, ta del av tipsen bl.a. under RIB-båt och logi-flikarna.
  • Förseningar kan alltid uppstå, åk inte till Nidingen om du har ett pressat tidsschema.

 

HELGPAKET På NIDINGEN

Samla ihop gänget, upplev magin med en helg på Sveriges första fyrplats. Upp till 20 bäddar. Middagslokal för 24 p ingår. Fyrtornet på bilden ingår. Boka i tid, öppet 1 maj- 17 sept

Läs mer

SOLLIGAN 2016

Nidingen och Hallands kustremsa visade sig även 2016 ha gott om sol. I år registrerades 529 timmar 24/6-11/8. Nästan dubbelt så många som Göteborg. I år hade vi 7 färre än Visby som vann SVT:s solliga....Välkomna till vår soliga ö och kustremsa

badtunnan i kvällsljus med bastun i bakgrunden. Annexet kan bokas exklusivt, i Onsala

KAPARENS NäSTE

Badtunna, bastu, relaxrum och biljard för fest, umgänge, möte, möhippa och god mat för upp till 20 p, ligger i direkt anslutning till huvudbyggnaden. 

Läs mer