Gottskär Hotell – Upplev hav och natur, på riktigt!
Föregående bild
Nästa bild

Välkommen ut på vågorna

Härliga badvatten, solande sälar och ruvande fåglar – det finns mycket att se och göra vid havet. Glid fram i en havskajak, skota med smällande segel, surfa eller slå dig ned på en klippa och njut av skådespelet en stund.

Paddla SUP

SUP-sporten växer så det knakar. Du kan hyra SUP-bräda hos Surfskjulet i Gottskärs hamn för att att paddla i vackra Kungsbackafjorden eller så kan du hyra iSUP ute på Nidingen dit vi har båtresor. Surfskjulet har även fina paddlingsleder via supguiden.se.

Nedan är en läcker kortfilm från en paddling med luftkajak den 27 augusti 2013. Från bryggan på Nidingen till Lillelandsfyren och dess magiska skär är det knappt 2 km. Letar du efter riktiga naturupplevelser så har du kommit rätt.

Luftkajaker

På Nidingen finns fyra uppblåsbara kajaker att hyra vid lugnt och stilla väder. Dessa ingår i konferens paketen på Nidingen. Ta en tur! Kanske möter du några av alla sälar som håller till runt ön. Som privatgäst får du gärna hyra våra kajaker. De är mycket stabila, bekväma och enkla att manövrera.

Havskajaker

Att glida fram i en havskajak ger dig chansen att komma riktigt nära både kustens djur och naturens krafter. Här känner du varje våg och ström i kroppen när du manövrerar dig fram bland kobbar och skär. Havskajaker hyr du av Gottskärs Kajak nere i Gottskärs hamn. De har även kurser och utfärder.

Segling

Segla tillsammans – vi ordnar havssegling på flera olika segelbåtar, från 36 till 50-fotare för upp till 12 personer. I friska vindar och med saltstänk på kinderna kan ni tillsammans uppleva friheten till havs och koppla av från vardagen. Segling är mycket bra som teambuildande aktivitet.

Kitesurfarnas favoritplats och SUP-brädornas träningsplats

När det blåser ostliga vindar fylls Gottskärs södra vik av kite- och vindsurfare. Ta med brädan, boka ett rum och njut av vågorna. Surfskjulet i hamnen säljer och hyr ut vindsurfing-, kitesurfing- och SUP-brädor. Även nybörjarkurser kan bokas, ring Martin Lanner i skjulet. 

Fågelguidning

Nidingen bemannas av ornitologer mars till november som gärna tar med er på ringmärkning. Ön besöks av hundratals olika arter varje säsong. De duktiga fågelskådarna som sköter fågelstationen ringmärker mellan 12000 och 16000 fåglar varje säsong, allt från lövsångare till hornugglor.

ÄVENTYRSKONFERENS / TEAMBUILDING På NIDINGEN

Unik upplevelse samtidigt som ni stärker er grupp med denna självhushållskonferens ute på en ö. Matpaket finns som tillval. RIB-transport och alla lokaler ingår.

Läs mer
paddling i kattegatt vid nidingen

SUP - AKTIVITETER På RIKTIGT

I Kungsbackafjorden kan alla paddla SUP tack vare skyddade vatten. Lämpligt som gruppaktivitet, vi har både 1-mans- och 8-mans brädor. Även spännande aktiviteter på land finns......

UPPLEV KATTEGATT MED VÅR RIB-BÅT

Upplevelser utöver det vanliga. Vi åker genom vacker skärgård, ser ofta tumlare. Onsala och Nidingen är både säl- och solsäkert. För smakprov på upplevelsen se filmen via länken http://youtu.be/FLU51KAt3gc

Läs mer