Gottskär Hotell – Upplev hav och natur, på riktigt!
Föregående bild
Nästa bild

Ta dig tid!

Även om vi ligger nära havet finns det mycket att se och göra även på landbacken. Utmana vännerna på en runda minigolf, utforska rymden eller ge dig ut på äventyr i något av alla naturreservat.
 

Konferensaktiviteter hittar du i menyn under Konferenser.

Relax, badtunna och biljard

Vårt nya annex med badtunna utomhus, relax och biljardbord inomhus passar utmärkt för små grupper som vill boka upp sin egna tid tillsammans och njuta. Vissa tider på året är bad och relax även öppet för enskilda hotellgäster utan förbokning. Den specialbeställda bastustugan kommer senast vecka 41 2016 och kommer att ha plats för 10-12 personer.

Bangolf/ Minigolf

Vi har en spännande minigolfbana med 12 hål alldeles intill huvudbyggnaden. Här krävs inga förkunskaper för att göra en hole-in-one. Bara lite tur. Klubbor och bollar hyr du inne i receptionen på hotellet. 
priser: barn 35 kr, vuxna 45 kr, familj 120 kr

Onsala rymdobservatorium

Rymdobservatoriet välkomnar endast förbokade grupper om minst 10 personer. Då och då ordnar de även visningar för allmänheten. Du har också möjlighet att få följa med en bokad grupp på rundtur. Läs mer här.

Båt- och sjöfartsmuseet

Är du nyfiken på den svenska kaperiverksamheten? Vill du se forna tiders fartyg och få en uppfattning om hur människor levde i gamla fiskesamhällen. Då kan du ta en tur till Båt- och Sjöfartsmuseet i Onsala.

En av de vackraste öarna

Malö är en av de klart vackraste öarna. Den karga, flacka ön består av gräshedar och stora klapperstensfält. Det är klapperstensfälten (strandmalarna) som gett ön dess namn.
Fågellivet är rikt, framför allt under höst och vår då småfågel rastar i stor mängd.

Svängehallar - Fjärehals naturreservat

Svängehallar - Fjärehals utgör ett karaktäristiskt avsnitt av den starkt flikiga kuststräckan utmed västsidan av Onsalahalvön. Reservatet har stora botaniska och geologiska värden. Här finns Sveriges längsta bronsåldersröse. 

Du kan bada både från klippor och sköna sandstränder efter den härliga vandringen.

Hållsundsudde-Sönnerbergen naturreservat

Reservatet Hållsundsudde-Sönnerbergen präglas av ljungbevuxna hedar, klippor och öppet hav. Här finns ett antal fornlämningar, bland annat de för kusten typiska labyrinterna. På halvön Mönster finns två av de gamla lotsbostäderna samt en lotsutkik kvar och minner om den tidigare sjöfarten i området.

Reservatet inbjuder till fantastiska vandringar med storslagen natur och vackra vyer mot Malö och Nidingen i horisonten. På flygfotot ovan ser du Sönnerbergen till vänster innanför Malö och Hållsundsudde till höger, innanför Hållsundsudde går sedan Kungsbackafjorden in mot Gottskär och Onsala.

Reservat kring Kungsbacka

Det finns många vackra platser i närheten, allt från klippor vid havet till vattenfall i lövskog, bokskog vid en stor sjö.

Gäddevik naturresverat längs södra kanten av Lygnern är en idyllisk plats med imponerande bokskog, små stränder och grilllplatser.

 

Vattenfall längs norra kanten av sjön Lygnern.

Gym

Vill du passa på att träna när du är här? Bara 300 meter från vår anläggning finns Skööna Tider, ett fräscht och välutrustat träningscenter. Här hittar du alla sorters pass som Zumba, Pump, Yoga, Spinning mm.

Tjolöholms slott

Inte långt härifrån ligger det imponerande Tudorslottet i sin magnifika trädgård. Slottsträdgården är alltid öppen för allmänheten och visningar av slottet görs regelbundet. Läs mer här.

BESöK NIDINGEN MED OSS

Logi på Ön säljs endast tillsammans med båtresa. Dagstur 590 kr, logi 500 kr. Schemalagda turer v 27-32....

Läs mer

FESTLOKAL I LODGE

Stor och modern lokal för er som vill ordna er fest själva, Plats för 36 personer, 10 st 2-bäddsrum ingår för övernattning

Läs mer
badtunnan i kvällsljus med bastun i bakgrunden. Annexet kan bokas exklusivt, i Onsala

KAPARENS NäSTE

Badtunna, bastu, relaxrum och biljard för fest, umgänge, möte, möhippa och god mat för upp till 20 p, ligger i direkt anslutning till huvudbyggnaden. 

Läs mer

VANDRA I HALVöNS ALLA NATURRESERVAT

Onsalahalvön och Kungsbacka inbjuder till fina vandringar längs klippiga kuster eller i urskogslika miljöer. Glöm inte kameran...